Kommentarer

Oktober/November 2016:

Det er nu endelig vedtaget, at lovændringen, der tillader 17 årige at få kørekort skal træde i kraft –  den 1. januar 2017 🙂 Efter denne dato kan 17 årige erhverve kørekort til bil og køre selv, men på særlige vilkår. Læs mere herom på DKU’s, Færdselsstyrelsens eller Rådet for Sikker Trafiks hjemmesider. Læs mere her og få svar på hvordan: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/koerekort-til-17-aarige

August 2016: Førstehjælpsbevis.

Mangler du dit bevis, så kan det hentes på Dansk Førstehjælpsråds administrationsside: https://kursusbevis.foerstehjaelpsraad.dk  – brugernavn = VALIDER – log på uden kodeord – skriv dit cpr.nr. (uden bindestreg) – sø og udskriv vedhæftede pdf-dokument

 

Pas på derude! Hastighedsgrænserne for lastbiler hæves i bymæssig bebyggelse fra de nuværende højest 50 km./t. til de eventuelt højere skiltede hastigheder. Dette gælder fra 1. juli 2016.

Det praktiske ……………..Lovgivningen: …………..

Når du skal erhverve kørekort til bil (kat. B) skal du undervises af en godkendt kørelærer. Du skal følge et nøje tilrettelagt undervisningsforløb (beskrives i en lektionsplan). Du skal have modtaget og bestået undervisning i “færdselsrelateret førstehjælp”. Du skal lægeligt godkendes. Du skal på bane: “kravlegård”, køre mørkekørsel og køre motorvej – 16 kørelektioner på vej. Du skal på “glatbane” og du skal bestå en teoretisk og en praktisk prøve ved politiet. Det varierer noget hvor længe det tager – typisk 3 måneder og det er et voldsomt pensum der skal læses på forholdsvis kort tid.
Jeg underviser på Køreteknisk Anlæg i Viborg, sammen med mine kollegaer. Kun jeg kører i skolevognen med dig. Vi kører typisk motorvejslektionerne til Tyskland (Turen tager ca. 6 timer). Jeg giver mad/junk et sted på vejen eller i Tyskland. Min undervisning i bilen tilstræbes kun at ske med dig alene. Du kan gratis låne diverse øve-materialer, eks. CD med teoriprøver. Jeg ved at det ikke er tilladt med fravær på skolerne så vi kører fortrinsvis når du har fri/fritimer eller har frimoduler. Turen til Tyskland/motorvej koster dig dog på fraværssiden, ligesom det kan blive nødvendigt at booke kravlegård og køreteknik på de tider der er til rådighed. Teoriprøver er også typisk om formiddagen og køreprøven er jeg sikker på at du også helst vil om formiddagen 🙂 Min mand er som regel den der står for glatbanen – så er jeg sikker på at kvaliteten er som jeg ønsker.
Som du kan læse er der rigtig mange opgaver, tider og nye ting der skal gøres og opleves – men bare roligt – det bliver godt – og jeg glæder mig allerede til du forlader min køreskole – i bil 🙂
____________________________________________________________
Oktober 2013: Nye regler om betaling: Fra SKAT er modtaget information om “korrekt” betaling, eksempelvis for kørekort: Betal alt digitalt; Hvis dit kørekort koster i alt kr. 10.000,00 eller derover – så skal du betale digitalt – modsat kan du komme til at betale hvis din kørelærer snyder med skat og moms. Digitalt betyder med dankort, vis netbank, MobilePay, på posthuset eller i banken. Eksempel: Kørekortets grundpakke koster 8.000,00 og yderligere køretimer m.v. koster 5.000,00. Det svarer til kr. 13.000,00 samlet for dit kørekort. Det er over kr. 10.000,00 og så skal/bør du betale digitalt.
Se reglerne på skat.dk/digitalbetaling
_________________________________________________________
2010: 2012 og senere:
Her er et godt og meget vigtigt råd til dig der skal have kørekort – rådet er ganske gratis: Vælg en køreskole du kender – snak med venner og bekendte – hør om deres erfaringer og vælg så den kørelærer du stoler på. DKU er landets største sammenslutning af praktiserende kørelærere. Der er klagemulighed via DKU (se DKU’s hjemmeside). Er køreskolen ikke medlem af DKU kan du kun klage via retssystemet og det er meget dyrt og meget langsommeligt og det er svært at vinde ret. 
I 2011 ønskede 1 kørelærer ikke at følge DKU ‘s klagenævns afgørelse. Køreskolen var i København – nu er den i Viborg og omegn og er blevet ekskluderet fra DKU. Vil du vide mere om køreskolen, så ring til DKU og få oplyst navn og adresse – det koster kun et opkald.
____________________________________________________________
sept 2006:
Til dig der skal have kørekort efter 1. oktober 2006.
Efter denne dato alle der erhverver kørekort gennemgå et lovpligtigt trafikrelateret førstehjælpskursus og det er slet ikke så ringe – vi kan ikke være bekendt ikke at kunne hjælpe hvis uheldet skulle være ude.
____________________________________________________________

juni 2006 Når du skal have kørekort til bil:

Ja, for det skal vi alle have, det er en menneskeret? – med rette eller “urette”. Det er derimod, med  rette, en menneskeret at blive behandlet ordentligt og ligeledes en menneskepligt at behandle andre ordentligt. Hvad siger loven om erhvervelse af kørekort? Du skal være fyldt 18 år. Du må begynde din undervisning 3 måneder før du fylder 18 år. Du skal igennem 26 teorilektioner, 4 lektioner på lukket øvelsesplads, 16 kørelektioner på vej og du skal 4 lektioner på køreteknisk anlæg. Som tiden er nu skal du bestå en teoretisk og en praktisk prøve før du får dit kørekort.

En lektion er på minimum 45 minutter, ikke 40, 30 eller 35 minutter og du lærer ikke mens din kørelærer drikker kaffe, taler i mobiltelefon, ordner private ærinder eller andet uvedkommende. Du skal køre en kørelektion om natten, en time efter solen går ned. Har du ikke kørt så kan du selvfølgelig ikke skrive under. Du skal køre motorvejskørsel o.s.v. Tilsvarende gælder for undervisning om køretekniske forhold som du også har krav på undervisning i. Husk at undervisningstid er konfrontations tid, ikke kun Pc-undervisning eller videofilm o.l.

Det tager typisk mellem 3 og 6 måneder at få sit kørekort, afhængig af din kørelærers planlægning, ventetider på prøver og ikke mindst dit engagement og dine evner. Du kan også erhverve kørekort på 2-3 uger på særlige intensive kurser med daglig teori- og køreundervisning – disse kurser er der næsten ingen der udbyder, og hvis, så kun sjældent. Det almindelige typiske forløb er en gang om ugen med teoriundervisning og i samme uge en til to kørelektioner.
Hvad koster et kørekort så? “For lidt” siger kørelæreren. Der er stor konkurrence på prisen på kørekort og det er lovgivningsmæssigt bestemt at det skal der være! Men er det godt?? Du får hvad du betaler for, hverken mere, men måske noget mindre. Prisen på kørekort ligger på mellem kr. 6.000,00 og kr. 12.000,00 for grundpakken (lovens krav), dertil kommer udgift til en lægeerklæring, et pasfoto og et statsligt prøvegebyr på p.t. kr. 580,00 og kursus i færdselsrelateret førstehjælp. Pris ca. 400,00 for 7 timer. Der er kørelærere der reklamerer med fast pris – ved du hvad det er? Hvis du mener at du har meget svært ved at lære og forstå teori  og praksis så er fast pris perfekt for dig – MEN: Det er vigtigt at du får en skriftlig aftale med køreskolen om hvad fast pris betyder!! og ikke mindst hvor lang tid det tager at erhverve kørekortet og hvad du skal gøre når der er gået et år og du stadig ikke har fået dit kørekort?
God fornøjelse med erhvervelse af kørekort og glæd dig til friheden ved selv at kunne transportere dig selv hvorhen du vil, på et hvilket som helst tidspunkt.
Når du skal begynde din karriere som bilist, så skal du vælge dig en kørelærer; det synes ganske let, men du skal vælge med omhu. Få klar besked om pris og vilkår og det kan være en god ide at få et skriftligt tilbud. Det er svært at se i en annonce i avisen, på nettet eller i telefonbogen om det er en seriøs kørelærer du vælger. Tro endelig ikke, at prisen er det vigtigste – det kan godt blive en dyr fejltagelse. Lad dig ikke lokke af lave dumpeprocenter og billige lynhurtige kørekort, sådanne reklameslogans er kun til glæde for den enkelte kørelærer.
Du skal lære at færdes sikkert og selvstændigt i trafikken og derfor er det vigtigt at du lærer at køre bil og ikke kun lærer at bestå en prøve. Du skal stille krav og sørge for at de bliver opfyldt – det er dit og mit liv det gælder.
Når du skal vælge kørelærer, så kan det måske være en ide, at du kommer til en teoriaften, som en prøvetime og ser stedet og kørelæreren an, inden du vælger. Måske du kender andre der har erfaringer fra deres erhvervelse af kørekort – lyt til deres erfaringer og hør på deres oplevelser.
Til slut et par vigtige gode råd:
  1. Vælg kørelærer med omtanke
  2. Overhold tider og aftaler punktligt og forlang det samme
  3. Skriv ikke under på lektioner som du ikke har haft
  4. Betal dit kørekort i rater – ikke hele beløbet på en gang
  5. Du skal forlange seriøs og engageret undervisning